Stressaako?

Välillä tuntuu, että stressi tulee aaltoina - oikein hyökyaaltoina. Ei edes tajua, kuinka se onkin ehtinyt hiippailla niin lähelle, että valtaa mielen, sielun ja kehon. Joskus stressi oikein lamaannuttaa ja saa vieläkin vähemmän aikaiseksi kuin ennen hermoromahdusta.

Mulla on ollut tässä pieni stressivaihe päällä ja otinkin itselleni luvalla pienen paussin töistä ja arjesta. Mies matkasi lasten kanssa Lappiin ja minä jäin kotiin lepuuttamaan mieltä ja kehoa. Irtaannuin töistäkin, mikä ei yrittäjältä luonnollisesti aivan just mennyt kuten voisi kuvitella. 😃


Mitäpä minä sitten tein rentoutuakseni ja vapauttaakseni itseni tästä stressin syöksykierteestä?

10 + 1 askelta

1) Vietin aikaa ystäväni kanssa. Tiedättekö, se on ihan parasta terapiaa ikinä. Saa puhua ajatuksensa avoimesti pelkäämättä tuomiota ja nauraa vatsamakkarat kippurassa ripsivärin valuessa silmäkulmasta. Toivon, että teillä kaikilla on tällaisia ystäviä, tai ainakin se yksi spesiaali ihminen. 💗
Mun spesiaali ihminen antoi mulle myöhästyneen ystävänpäivälahjan. Oon aika suuri Greyn anatomia-fani, minkä hän muisti jostain ihmeen syystä. Aivan ihana!

"You will always be my person"


2) Päätin tarttua vihdoin minua jo pitkään kiehtoneeseen lajiin syvemmin, joogaan. Kävin Yoga Feenixin tunnilla 2 kertaa lomani aikana ja voin kertoa, että kyllä siinä sielu lepäsi. Tunnit olivat mulle just sopivan rauhallisia ja rentoja. Ei ollut kiire liikkeestä toiseen ja ohjaaja antoi ihanasti vaihtoehtoja edeten helposta vaikeaan. Lisäksi täytyy sanoa, että voisin vain pötkötellä lattialla kuunnellen Tanjan ääntä. Suosittelen!

Joogan jälkeen oli just tämmönen fiilis. 😍


3) Kävin salilla. Ei mitään järjetöntä treeniä, vaan 30 minuuttia aerobista ja salitreeni päälle. Teki hyvää tuntea, että mun kehossa on vielä tämän läskilamaannuksen alla toimiva kaveri. Tsemppaan ja kannustan jokaista luottamaan kehoonsa enemmän kuin juuri nyt teet. Se on ihmeellinen paikka!

4) Huolsin kehoa. Tein kotona fasciaketjuja avaavia harjoitteita ja rullailin pallolla pahimmat jumipaikat pois. Ihan rauhassa kerrankin, siinä ihan oman olohuoneen lattialla. Ei tapahdu kovin usein muuten! Ja tuntui niin pirskatin hyvältä, että miksi sitä ei tekis useammin, edes sen kerran viikossa? Niinpä, kiire. Mikä ihana tekosyy.

5) Harjoitin TRE-tekniikkaa, mitä myös suosittelen sydämellisesti jokaiselle. TRE-tekniikka laukaisee kehon jännitteitä tärinällä. Kun stressi jäkittää leukapielet, se on mulle selkeä merkki tärinän tarpeesta. Saa vapaasti antaa kehon heilua ja purkaa stressiä juuri sieltä, mistä eniten on tarve. Kävin vuosi sitten alkeiskurssin tekniikan syövereihin Sielunliikkeen opastuksella Oulussa. Sielunliikkeellä on kursseja pitkin vuotta, kannattaa tutustua. Saa viedä oman rentoutuksensa nextille levelille. 😉
(Itse asiassa Sielunliikkeen Niina tulee 16.5. pitämään workshopin Tuntumaankin, kannattaa ilmoittautua!)

6) Nukuin. Pitkään ja sikeästi. Kukaan ei keskeyttänyt, kukaan ei herättänyt. Ei ollut kello soimassa eikä mihinkään ollut kiire. Aina tähän ei ole mahdollisuutta, varsinkaan lapsiperheessä, mutta nyt kun sellainen tarjoutui, nukuin niin maan mahdottomasti. Uni on äärettömän tärkeää palautumisen kannalta. Harmillisesti sitä ei saa varastoon ja ihminen tottuu todella nopeasti univajeeseen.
Yritettäiskö nukkua kaikki enemmän ja paremmin? Laittaa ajoissa masiinat kiinni ja siirtyä sänkyyn rauhoittumaan. Sillä saadakseen 8 tuntia unta, sängyssä tulisi olla 9 tuntia, sanoi joku fiksu. Varmasti pitää paikkaansa.
Voi että, kun allekirjoittanutkin noudattaisi tätä ohjetta arjessa, mutta kun sitä on niin keskeneräinen vielä. Oppia ikä kaikki!

7) Söin hyvää. Tein paljon marjasmoothieita saadakseni luonnollisia vitamiineja ja kivennäis- ja hivennäisaineita. Ravinto on hullun tärkeää vastustuskyvyn säilyttämiselle. Meillä on koko muu perhe sairastellut influenssasta lähtien, mutta toistaiseksi olen saanut pidettyä vitamiinipitoisen happinaamarin itselläni. Mun suosikkismoothie on mustikkaa, vadelmaa, tyrniä, karpaloa, pinaattia, kaura"jogurttia" (saako sitä siksi sanoa?), banaani ja siemeniä/pähkinöitä. Ai vitsit miten täydellisen hyvää!
Tänään kuitenkin hain Flu Fighter -smoothien Jungle Juicesta Ideaparkista. Katu- ja siitepölyt meinaa tukostuttaa. Ei muuta ku Fight Back!

Flu Fighter. Oli hyvvää! :) 

Söin mää muutakin hyvää. Hyvää ruokaa ja herkkuja. Ihan stressittä ja surutta. Nautin.


8) Kävin opiskelemassa vyöhyketerapiaa. Uskokaa tai älkää, vaikka opiskelu onkin kuluttavaa, se myös antaa ihan älyttömästi. Mukavaa porukkaa ympärillä ja uuden oppiminen saa mulle just sen fiiliksen, että oon elossa. Maailma kehittyy, miksen minäkin. Opiskelkaa ihmiset, oppikaa uutta ja pitäkää mielenne avoinna!

Korvakurssi ja meitsin mielettömän bähiä puikkopussi. 


9) Nautin mun asiakkaiden tuloksista. Kyllä parhaat kicksit saa siitä, kun asiakas onnistuu. Se on mieletöntä. Kuvassa mun etävalmennettava ravintovalmennusasiakas. Hänestä on lähtenyt reilussa 3 kuukaudessa yli 30 senttiä mittauspaikoista (rinta, vyötärö, lantio, reisi) ja painoa pudonnut n. 8kg. En voisi olla enempää ylpeä hänestä! 💖

Ylemmät 1.1. ja alemmat 11.4. WAU!

Tän kannustamana päätin sittenkin aloittaa jo ravintovalmennukset. Kevyttä yhdessä tekemistä ja oppimista, stressitöntä ja pakotonta syömistä.  😊 


10) Kuuntelin siskoni neuvoja ja löysin ASMR-videot Youtubesta. Aluksi ajattelin, etten voi rentoutua tällaiseen, mutta huomasin pian jo röhiseväni unessa kuola suunpielessä. (No en tietenkään, naisellisesti nukuin kauniisti liikkumatta ja hiljaa).  Ei välttämättä toimi kaikilla, mutta kokeile. Anna sille mahdollisuus - saatat yllättyä!







BONUS 11)
Lauloin. Ihan sieluni kyllyydestä ja täysillä. Kuuntelin musiikkia, joka herättää tunteita - hyviä ja pahoja. Rasitin äänihuulia kirkumalla 30 seconds to Marsin The Kill - biisiä ja rallattelin hyvänmielen biisejä siihen päälle. 

Kuuntelin mun matrabiisiä, jonka jaan nyt myös teille. 
Kuuntele ajatuksella, viisaita sanoja. 







Stressittömämpää kevättä kaikille! Nauttikaa auringosta ja linnunlaulusta. Kohta on kesä! 💗


Terkuin,
Satu






Kommentit

Suositut tekstit